icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 15/04/2024

Dynamische duo: AI en BI-testen samengebracht in kennissessie

Kennissessie IT Test Talents

Onlangs organiseerde IT Test Talents een inspirerende kennissessie, geleid door onze principal en test expert Danny. Deze avond stond in het teken van de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) in het testen van Business Intelligence (BI) systemen, waarbij tools zoals ChatGPT, Taskade en Google Gemini centraal stonden. De experts onderzochten hoe AI kan helpen bij het genereren van testcases, optimaliseren van dataqueries en automatiseren van scripts in diverse programmeertalen.

De sessie belichtte de voordelen van deze AI-technologieën, maar wees ook op uitdagingen zoals de noodzaak voor consistente beschikbaarheid van tools. Het gebruik van AI voor het creëren van realistische testgegevens en het automatiseren van ETL-processen via Jenkins pipelines en Apache Airflow werd besproken, met een focus op hoe deze technologieën de efficiëntie kunnen verhogen en het testproces kunnen stroomlijnen.

Kennissessie IT Test Talents

De kennissessies zijn een belangrijke stap voorwaarts in onze inspanningen om AI te integreren in onze testprocessen. AI toont veelbelovende voordelen voor testontwikkelingsactiviteiten, hoewel we erkennen dat de gegenereerde resultaten verdere optimalisatie vereisen voor directe implementatie. Deze sessie bevestigde het belang van doorlopende ontwikkeling en samenwerking om de praktische toepasbaarheid van AI in onze projecten te verbeteren.

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!