icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij The Human Network
Blog 18/02/2019

Business Manager aan het woord: Remko Monshouwer

Remko

Deze week geeft Remko Monshouwer van Yellotec zich bloot in de wekelijkse rubriek 'Business Manager aan het woord'.

"Hé Remko, stel jezelf eens voor!"

Ik ben Remko Monshouwer en ik ben al vijf jaar Business Manager bij Yellotec. Ik heb een vrouw, twee kinderen en een hond en woon in Den Haag. Mijn hobby’s zijn onder andere bierbrouwen, skiën en hockeyen. 

"Kort maar krachtig! Hoe zou je Yellotec omschrijven?”

Yellotec is gespecialiseerd in HSE: Health, Safety en Environment. In de laatste vijf jaar hebben Jop en ik Yellotec opgebouwd van een bedrijf van ongeveer tien man tot wat het nu is. In totaal hebben we nu 34 HSE-experts rondlopen, dus dat is serieus!

We hebben ons ontwikkeld. Naast enkel functies invullen, werken we steeds meer projectmatig en beantwoorden we daadwerkelijk inhoudelijke vragen van onze opdrachtgevers. Hierbij moet je denken aan gekaderde technische projecten zoals machineveiligheid, Atex, BRZO en RI&E.

Onze experts werken voornamelijk bij eindklanten, dat is een groot verschil met veel IT-bedrijven binnen The Human Network. Bij eindklanten moet je denken aan bedrijven die vooral in de technische branches zitten, zoals ASML, Danone, BP, Croonwolter & Dros en Vanderlande.

We bieden naast onze senior en medior experts ook een trainees. Inmiddels hebben we zes trainees, waarvan er twee al klaar zijn en zich nu junior experts mogen noemen. Trainees leiden we op om bij ons te blijven, maar we zien steeds meer toekomst en vraag in het opleiden voor een klant. De horizontale aanname is tegenwoordig erg lastig, dus kan het verticaal opleiden van mensen (in dit geval startende HBO afgestudeerde) een oplossing zijn voor de continuïteit. Dit is iets wat wij goed kunnen met onze know-how op HSE-gebied.

Ik haal uit alles wat ik doe energie, want ik vind alles wat ik doe gewoon leuk!
Remko Monshouwer / Yellotec

“Wat is het DNA van jullie experts?”

Het zijn allemaal communicatief vaardige, dienstbare mensen met veel expertise op HSE-gebiedOnze collega’s zijn HBO, WO technisch geschoold en hebben een passie voor veiligheid en milieu. Ze hebben brede kennis betreft HSE met een aantal specifieke specialismen.

“Wat houden deze specialismen in?”

HSE is erg breed. Bij Environment heb je het over een stukje compliance, milieuwetgeving, vergunningen. Bij Safety over proces safety, cultuuromslag, machineveiligheid, het meten van ontploffingsgevaar in stoffige ruimtes. Health is het arbogedeelte. Zit je stoel recht, staat je tafel de goede hoogte, zijn er schadelijke chemische stoffen op je werkplek?

De experts vormen een dedicated, hoogopgeleide hechte groep waar we onlangs een weekend mee naar Hamburg zijn geweest. Waar zelfs de meest ervaren collega’s op de dansvloer stonden. Het is een heel gezellig team, dat elkaar steunt en kennis deelt.

“Wat doe je eigenlijk naast Yellotec?”

Ja, ik heb alleen maar Yellotec… Nee geintje, daarnaast heb ik een gezin, dat staat op nummer één. De kinderen spelen hockey en gaan naar school. We hebben vakanties waarin we graag op avontuur gaan. Afgelopen jaar hebben we heel Italië rondgereden. Volgend jaar zomer gaan we naar Azië, vier weken backpacken met de kids. We houden ook erg van skiën. Dus we doen zoveel mogelijk leuke dingen met de kids.

Daarnaast hockeyen we allemaal. Het houdt je een beetje fit, maar de derde ronde is ook erg belangrijk. Ik doe ook aan crossfit, en in de maanden dat het kan, wielren ik graag. Elk jaar heb ik een doelstelling en dit jaar is dat Luik-Bastenaken-Luik route, die is maar 270 km, valt mee 😉. Ik heb niet het idee dat ik het ga halen nu, eerst even trainen...

Met een groep maten brouwen we bier, dat doen we nu een jaartje. We hebben een mooie ruimte waar een zelfontworpen brouwinstallatie staat, waar we 150 liter bier mee brouwen. Inmiddels zijn er al acht verschillende biertjes uit het vat gekomen. Van de laatste sessie, winterbok, hebben we zelfs 270 flesjes gebotteld. We geven het graag weg als cadeau en er moet natuurlijk veel geproefd worden om de kwaliteit te waarborgen.

“Wat weten jouw collega’s eigenlijk nog niet van jou?”

Volgens mij weten mijn collega’s wie ik ben en wat ik doe. Ik heb niet zoveel geheimen.

Ik organiseer elk jaar met wat vaders een survival ouder-kind kamp voor school voor z’n 200 man.

Eind augustus organiseer ik met een hoop gelijk gestemden in mijn buurt voor de 8e keer een festival NIMBY (Not in my back yard). Inmiddels is dit evenement uitgegroeid en verwachten we z’n 800 bezoekers. Uiteraard kun je hier ook een van onze zelfgebrouwen biertjes proeven.

“Wat bewonderenswaardig dat je Yellotec hebt en dit alles er nog naast doet, heb je soms ook wel een momentje voor jezelf?”

Ja hoor, dit zie ik als tijd voor mijzelf.
Lekker wandelen met de kids en hond in de duinen of een filmpje pakken ontbreekt er echt niet aan.

“Heb je nog een mooi motto of een oneliner?”

Erger je niet, verwonder je slechts. Dat is eigenlijk Jop zijn ding, maar ik vind hem wel mooi.

Yellotec heeft uiteraard ook een motto: Your safety is our concern.

Benieuwd naar wat Remko en Yellotec voor jou kunnen betekenen?

Bekijk de website

Wil je meer weten over The Human Network óf een van haar bedrijven? Neem contact op!