Wat wij doen

De meer dan 30 professionals van Giraffe HR zorgen voor het gewenste resultaat binnen de volgende specialisaties:

Interim HR Business Partnerschap

Onze professionals zijn businessgerichte HRM-ers en kritische gesprekspartners op niveau. Of het nu gaat om interim invulling op het gebied van HR ondersteuning, HR advies of HR management, het begeleiden en uitvoeren van reorganisaties of het oppakken van specifieke HR projecten; door de manier waarop wij werken geven wij een strategische, zakelijke en energieke impuls aan uw afdeling.

Voorbeelden recente opdrachten

Opdracht bij een grote financiële dienstverlener:  
Zij zoeken een Strategische Business Partner die meteen aan de slag kan, zich thuis voelt in een Corporate omgeving en meteen zitting neemt in MT’s. Hoog op de agenda staan Strategische Personeels Planning, het diversiteitsbeleid en de aanstaande reorganisatie van 5 afdelingen.

Opdracht bij een start-up in de IT-branche:
Doordat deze start-up ontzettend hard gegroeid is, zijn ze op zoek naar een HR Manager die het gehele HR beleid opzet; van een payroll systeem implementeren, arbeidscontracten opstellen tot het opzetten van een recruitment afdeling. Alle aspecten van HR komen aan bod en de opdrachtgever zoekt een echte duizendpoot die het klappen van de zweep kent.

Opdracht bij een technische uitvoeringsorganisatie:
Ze zoeken een ervaren HR Adviseur die naast het reguliere operationele en tactische advieswerk kan bijdragen aan de transformatie naar HR Business Partnerschap. Dit betekent focus op het stimuleren van integraal management en niet terugdeinzen voor weerstand.

Opdracht in de energiebranche:
Bij deze organisatie is strategische businesspartnerschap en HR in de lijn ver doorgevoerd. Tijdelijk wordt er extra capaciteit bij de HR Business Partners gevraagd, om een werkgebied waar te nemen. De thema’s waar de business partner in deze periode aan werkt met directie en senior management zijn strategische personeelsplanning, vlootschouwen, meewerken aan 5jaren bedrijfsplannen en voorbereiden van reorganisaties.

 

HR Procesoptimalisatie

Onze professionals hebben ervaring met verschillende HR systemen en zijn inzetbaar in verschillende projecten zoals  inrichting, optimalisatie, standaardisatie van processen, opzetten van een Shared Service Center, invoering  HR IT systemen en/of outsourcing van HR processen. U kunt ons afhankelijk van uw vraag inschakelen voor alle of enkele van onderstaande fases:

visie & voorbereiding:              analyse en businesscase
voorbereiden besluitvorming:  projectplan, inrichtingsvoorstel
implementatie & transitie:        herontwerp processen, communicatie en begeleiding veranderingen
stabilisatie & optimalisatie:      overdracht project aan staande organisatie, evaluatie

Voorbeelden recente opdrachten

Opdracht bij een grote speler in de hotel branche:
Aanbestedingsproces faciliteren voor een nieuw payroll en Employee en Manager Self Service systeem. De rol van de consultant betreft ook het uitwerken, samen met de klant, van efficiënte processen en procedures, welke niet alleen verschilden per vestiging, maar ook systeem technisch ondersteund kunnen worden.  

Opdracht in een R&D omgeving:
In de eerste fase is een Performance Management systeem geïmplementeerd door middel van de waterval techniek. In de tweede fase heeft de consultant een aanvullend (change) project gedraaid waardoor de klant optimaal van de software gebruik kan maken. 

Opdracht bij een grote telecom speler:
Gedurende de eerste helft van de opdracht zijn alle werkprocessen binnen HR geoptimaliseerd en gedurende het tweede gedeelte is de HR administratie (front- en backoffice) succesvol geoutsourced naar Roemenië

Opdracht bij een grote financiële dienstverlener:
Na een grote reorganisatie binnen HR zijn wij met name met de cultuur change aan de slag gegaan. Daaruit voortkomend hebben we diverse processen, rollen en werkwijzen kunnen aanpassen naar een toepasbaar model waarbij de dienstverlening van HR goed aansloot op de business.