icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 24/04/2024

Inspirerende training over performance testen

IT Test Talents kennissessie

Onlangs kwamen experts van IT Test Talents bijeen voor een inspirerende training over performance testen, verzorgd door Martijn de Vrieze. Deze training belichtte het cruciale belang van performance testen binnen de IT-sector en bood iedereen waardevolle inzichten en vaardigheden die direct toepasbaar zijn in hun dagelijkse werkzaamheden.

Het belang van performance testen

Performance testen zijn onmisbaar voor het verzekeren van de kwaliteit en stabiliteit van software. Dergelijke testen maken het mogelijk om inzicht te krijgen in de prestaties van systemen onder diverse omstandigheden. Dit helpt bedrijven om risico's te identificeren voordat software live gaat, wat cruciaal is in een tijdperk waar de gebruikerservaring kan maken of breken hoe een product wordt ontvangen.

Performance testen stellen testers in staat om problemen zoals trage laadtijden en bottlenecks in de verwerking van data te identificeren. Dit zijn zaken die de gebruiksvriendelijkheid direct beïnvloeden en kunnen leiden tot frustratie bij eindgebruikers, waardoor bedrijven klanten en reputatie kunnen verliezen.

Waarom testers vaak met performance testen te maken krijgen

In de hedendaagse agile werkomgevingen, waar snelheid en efficiëntie centraal staan, worden testers regelmatig geconfronteerd met de noodzaak om zowel de functionaliteit als de performance van software te garanderen. Of het nu gaat om een website of een complex bedrijfskritisch systeem, het vermogen om snel en effectief te testen is essentieel. Performance testen vormen vaak een standaard onderdeel van het testproces, vooral omdat ze helpen bij het voorkomen van problemen die pas zichtbaar worden onder zware belasting, een scenario dat tijdens normale ontwikkeltesten misschien niet aan het licht komt.

Trainingsdetails

De eerste avond van de training was een combinatie van informatie verstrekken en interactieve activiteiten, waarbij deelnemers de gelegenheid kregen om zelf de benodigde software te installeren. Deze hands-on benadering zorgde ervoor dat iedereen goed voorbereid was om de theorie in praktijk te brengen.

De focus van de tweede avond lag op het praktische gebruik van performancetesttools. Hierbij kwamen zowel open-source tools zoals JMeter en Gatling aan bod, alsook commerciële oplossingen zoals Octoperf en Blazemeter. Deze tools zijn essentieel voor het uitvoeren van grondige performance testen en bieden elk unieke voordelen en eigenschappen die tijdens de sessie uitgebreid werden besproken. De deelnemers gingen naar huis met zowel theoretische inzichten als praktische vaardigheden die hen zullen helpen om hun projecten naar een hoger niveau te tillen.

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!