Jouw carrière

The Human Network is permanent op zoek naar getalenteerde, gedreven no-nonsens professionals in de beschreven specialismen. Deze professionals hebben veel te bieden zoals drive, vakkennis, ervaring en persoonlijkheid. Klanten vragen hen steeds weer terug en dat is geen toeval.

Wij bieden onze professionals een inspirerende organisatie om voor te werken met uitdagende opdrachten, veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, een goede beloning en plezier in het werk. Kortom, een ‘thuis’ om trots op te zijn!

The Human Network maakt gebruik van verschillende contractvormen die ieder weer aansluiten op de ervaring van de medewerkers.

  • Voor professionals in de eerste zes jaar van hun loopbaan kiezen we doorgaans voor een arbeidsovereenkomst waarbij het inkomen voor het grootste deel vast is met daarnaast een relatief kleine variabele component. In deze fase nemen jouw kennis en vaardigheden in het algemeen snel toe wat tot uiting komt in salarisstijging en variabele beloning;
     
  • Voor professionals met meer ervaring (minimaal 6 jaar, maar vaak ook meer) kiezen wij meestal voor een arbeidsovereenkomst waarin de vaste salariscomponent relatief laag is en de variabele component hoog. Het totale inkomen is gekoppeld aan de omzet die bij de klant wordt gerealiseerd en komt daarmee voor de meeste professionals "fors" hoger uit dan bij een arbeidsovereenkomst met een hoge vaste component. Wij noemen deze overeenkomst ‘midlance’ omdat het een soort midden is tussen een klassiek vast loon en freelance beloning;
     
  • Voor sommige professionals is een contract als freelancer (zzp-er) het meest passend. Wij werken met een vaste schil van freelancers die meer zijn dan gewoon een leverancier. Wij zorgen voor hen en zij zorgen ook weer voor ons. Dat gaat verder dan alleen het uitvoeren van de opdracht. Het gaat ook om het versterken van elkaars netwerk en het op peil houden van kennis en vaardigheden.