icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij The Human Network
Nieuws 22/12/2022

Arjo Miedema: "Mijn eerste 100 dagen als Directeur THN"

The Human Network

In Amerika is het een dingetje, de eerste 100 dagen als zittend president. Daarop wordt de verwachting gebaseerd hoe succesvol hij zal zijn. Nu een week geleden, ben ik dag 100 als statutair Directeur bij The Human Network gepasseerd, misschien een bijzonder moment om de eerste ervaringen te delen.

Immers, iets minder dan een jaar geleden is mij gevraagd om toe te treden tot de directie van The Human Network. Het paste in mijn ambitie om deze stap te maken en het was een gezonde ontwikkeling na ruim 13,5 jaar als (Executive) Business Manager van QoppoConsult actief te zijn geweest. Daarnaast is het natuurlijk een grote eer om gevraagd te worden voor een dergelijke functie.

Het pad hiernaartoe en deze eerste drie maanden waren een echte rollercoaster. Hoe bijzonder is het om in een bekende wereld te stappen die toch eigenlijk helemaal nieuw is. Natuurlijk ken ik THN op mijn duimpje, ik ken de mensen en de dienstverlening van onze BV’s. Maar tegelijk betekent deze functie ook meer dan dat. Zaken die je als Business Manager voorheen voor lief neemt, zijn nu punten in jouw agenda, om iets van te vinden. Je krijgt te maken met de aandeelhouders, met de bedrijfsvoering en met zaken die op groepsniveau besloten moeten worden. Maar de hele dag staat je mindset op 1 ding, verbeteren waar het kan en groter maken wat een succes is. Het biedt de ruimte voor creativiteit in combinatie met ondernemerschap en zakelijk inzicht. Het zijn voor mij zaken die het leuk maken op deze stoel te zitten.

Wat in ons bedrijf anders is dan in vele andere bedrijven, is dat de directie primair een taak heeft te zorgen dat de Business Managers van de THN-bedrijven maximaal succesvol kunnen zijn. Directief aansturen van Business Managers past niet binnen The Human Network. De kwaliteit en het niveau van deze Business Managers is dusdanig, dat het verzorgen van kaders en grenzen genoeg is om hun ondernemerschap te laten floreren. Ik hoop daarbij een rol te kunnen vervullen in inspireren en motiveren tot het bouwen van nog grotere en sterkere bedrijven in de markt.

Een nieuw fenomeen aan deze rol was voor mij aandeelhouders. Meestal roepen aandeelhouders een beeld op, vaak ook ingegeven door private equity met een Excel gedreven instelling. De aandeelhouders van The Human Network voldoen niet aan alle vooroordelen hierover. Het is leuk om op een hele bijzondere manier om te gaan met onze aandeelhouder: House of Talents uit België. Zij zien in The Human Network het pareltje, waar ik al zo lang trots op ben. De samenwerking met hun is dan ook gericht op versterken en verbeteren van onze positie en ons bedrijf. Maar het leuke daarin is dat we van elkaar kunnen leren en we vernieuwende inzichten krijgen doordat er op andere manier naar ons bedrijf wordt gekeken.

Directeur worden bij The Human Network is niet zomaar iets. Het werk is vooral veel, soms complex en het is altijd schakelen en “aan” staan. Maar ook in deze rol geldt hetzelfde als in vele andere rollen, van hoog tot laag in de organisatie. Het werkplezier bepaalt voor een groot deel je succes, doe je iets met plezier, dan zal de uitkomst vaak beter zijn. Dat werkplezier wordt vooral gemaakt door de mensen met wie je moet samenwerken. Het is fijn dat de mensen die nu aan mij moeten rapporteren voorheen mijn collega’s waren. We kennen elkaar en weten wat we van elkaar mogen verwachten. Of ik succesvol ben, wordt vooral ook door dit team bepaald.

Door samen met de Business Managers te sparren over hun BV, maar ook over persoonlijke zaken, zorgen we voor een leuke en fijne werkomgeving. Toch is mijn primaire team de directie van The Human Network. Door wisseling van de wacht op alle functies is er op 1 oktober van 2022 een volledig nieuwe directie gepresenteerd. Matthijs Hubbers is van buiten aangetrokken als CFO. Wat fijn om van hem speed courses te krijgen als er iets boekhoudkundig of cijfermatig wordt besproken dat nieuw voor mij is. De leercurve is bijna verticaal. Hoe fijn dat een deel van mijn werk ontzorgd wordt door de PA van de directie, Urmila Koelfat. Ook zij helpt mij snel in deze nieuwe rol te groeien. De enige die al wel een plek had verworven in de directie van THN is Esther Scheffener, maar zij is bij wisseling van de wacht de nieuwe CEO is geworden. Deze nieuwe directie is nu mijn team en gelukkig hebben we het leuk met elkaar. Hard werken doen we samen, onder het motto, “work hard, play hard”. En in het nieuwe jaar 2023….? LET’S DO THIS TOGETHER! Met een overtuiging als nooit tevoren! Dankbaar voor het vertrouwen, wat mijn inzet versterkt en de overtuiging vergroot dat dit echt het mooiste bedrijf van de wereld is.

Fijne feestdagen en vooral op naar 2023, waarin we met elkaar weer de mooiste herinneringen kunnen maken

overzicht nieuws

Wil je meer weten over The Human Network óf een van haar bedrijven? Neem contact op!