icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock
Werken bij The Human Network
Nieuws 06/04/2020

"Je hebt controle over wat er in het hier en nu gebeurt"

Mark

Maak kennis met Mark Mooij, finance medewerker bij The Human Network. Al van jongs af aan was hij geïntrigeerd door cijfers. Dat hij deze passie heeft meegenomen in zijn baankeuze is dan ook geen verrassing. "Ik ben hier nu al drie jaar in dienst en vind het nog elke dag super leuk."

Vertel eens iets kort over jezelf.
"Ik ben Mark, 28 jaar en geboren en getogen in Vinkeveen. Ik woon samen met mijn vriendin Sabine en onze hond Sam, een eigenwijze schapendoes. We wonen rustig aan de Vinkeveense Plassen, dus als ik in de zomer uit werk kom, gaat de zwembroek aan en neem ik een verfrissende duik. Heerlijk. Verder zou ik mezelf omschrijven als harde werker en gezelligheidsdier. Zo ben ik lid van een carnavalsvereniging, scheidsrechter bij de lokale volleybalvereniging en dart ik elke woensdagavond met mijn team. Wel in de laagste klasse, dus het is echt voor de gezelligheid."

Hoe ben je terecht gekomen bij The Human Network?
"Een aantal jaar geleden heb ik mijn MBO Assistent Accountant behaald aan het ID College in Woerden. Daarna ben ik vrij snel terecht gekomen in de accountancy wereld, waarbij ik onderaan begon. Ik hield me bezig met de simpele werkzaamheden, zoals administraties verwerken en aangiften omzetbelasting opstellen. Al snel kreeg ik mijn eerste jaarrekeningen. Ik ontwikkelde mezelf steeds verder, maar merkte dat ik meer uitdagingen wilde. Telkens maakte ik analyses over het verleden en kon ik enkel rapporteren. Ik stond bij wijze van spreken aan de zijlijn en had geen invloed op het spel.
Elke week werd ik doodgegooid met vacatures, maar alles leek al redelijk op wat ik destijds deed. Toen ik werd benaderd door een recruiter van The Human Network werd ik meteen enthousiast. Werken bij een groot bedrijf waarbij ik de kans zou krijgen om alles direct aanpakken, zonder te moeten leuren of er budget voor is."

Wij zijn allemaal echte duizendpoten. We houden vele ballen in de lucht, waarbij we vooral bezig zijn met cijfers en communicatie.
Mark Mooij / The Human Network

Hoe vind je het om te werken bij de Financiële Administratie van The Human Network?
"Super leuk, anders zou ik het niet doen. Ik werk binnen een warm, leuk, divers en hecht team. Het werk is afwisselend: we zorgen voor de facturatie, het inkoopproces, de maandafsluitingen met rapportages en de salarisadministratie. Dit doen we in totaal voor 21 bv’s. Wij verzorgen dus eigenlijk alles van A-Z op financieel gebied voor de verschillende bv’s, waarbij wij dan ook de eerste vraagbak zijn voor de Business Managers als er iets aan de hand is. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen bv’s, maar we schieten elkaar uiteraard te hulp wanneer nodig."

Wat kenmerkt jullie team?
"Wij zijn allemaal echte duizendpoten. We houden vele ballen in de lucht, waarbij we vooral bezig zijn met cijfers en communicatie. In tegenstelling tot de reguliere tikgeiten die men verwacht bij een financiële administratie, zijn wij juist communicatief vaardige teamplayers die hands-on problemen oplossen binnen het bedrijf. We hebben dan ook zeker geen telefoonangst en benaderen mensen actief wanneer problemen zich voordoen. Naast het harde werken, houden we zeker wel van een grapje tussendoor. De sfeer is altijd erg gezellig, maar serieus indien nodig."

Waarin vind jij uitdaging in jouw vak?
"Toen ik hier drie jaar geleden binnenkwam vond ik de uitdaging in de diversiteit aan taken die ik moest uitvoeren. Nu is er de afgelopen jaren daarin niet veel veranderd en zit de uitdaging vooral in het optimaliseren van processen. Er is net iemand bijgekomen om het team te versterken. Op die manier kunnen we de taken beter verdelen en krijg ik meer de tijd om me bezig te houden met zaken waarin ik nog meer uitdaging vind, zoals dus de procesoptimalisatie."

Wat doen jullie voor leuke dingen met het team, buiten werk?
"We worden vaak uitgenodigd voor de kwartaalmeetings van de bv’s waarvoor we werken, gaan met elkaar uit eten en doen leuke activiteiten. Zo zijn we wezen varen over de grachten van Utrecht, karten bij de kartfabriek en hebben we een poging gedaan tot ontsnappen uit een escaperoom. Een paar keer per jaar gaan we met onze eigen afdeling wat leuks doen, vaak in de avond. Meestal gaan we hierbij uit eten en hebben we daarna een activiteit, zoals een workshop schermen of het bezoeken van een musical."

overzicht nieuws
Mooij
Mark Mooij /
Finance

Wil je meer weten over The Human Network óf een van haar bedrijven? Neem contact op!