Proeverij 'Lef & Leiderschap in het Beroepsonderwijs'

Op donderdag 31 mei organiseren PlusTalent Onderwijs Management en TriamFloat voor de 3e keer een proeverij. Het thema is: 

Lef & Leiderschap in het Beroepsonderwijs

Lust of last?
 

Opleiden bevindt zich in een transitiefase. Onvoorspelbaarheid en dynamiek van het beroepsonderwijs, sociaal maatschappelijke behoeften en economische omstandigheden vragen om (nieuw) leiderschap. De impact van veranderingen dwingen tot een nieuwe visie op onderwijs. De Proeverij in november 2017 maakte duidelijk dat het nieuwe waarderingskader van de Onderwijsinspectie veel ruimte biedt aan onderwijsinnovatie. Daarop voortbordurend, gaan we deze Proeverij met elkaar in gesprek over wat nodig is om die ruimte te nemen: lef, leiderschap of beide?

In de sterk veranderende context van het beroepsonderwijs is lef en leiderschap hard nodig. Intern, in alle lagen van onderwijsinstellingen, maar (juist) ook extern. Alleen door intensieve samenwerking met de diverse stakeholders en een gedeelde visie en verantwoordelijkheid maken we het beroepsonderwijs van de toekomst. Hiervoor is lef én leiderschap nodig!

We laten beperkende gedachten vaak leidend zijn: ‘mag niet van de inspectie, komen niet uit met BOT-uren etc‘. We zien gelukkig steeds meer mensen in het onderwijs opstaan die lef in leiderschap tonen, de ruimte binnen de kaders benutten en echt nieuw onderwijs ontwikkelen. Deze Proeverij gaan we met jullie in gesprek over dit thema. 

Programma

Gastsprekers uit het MBO en HBO nemen ons mee in de volgende thema's: 

  • Leiderschap en ruimte, nemen en voorleven
  • Hoe geef je lef en leiderschap een plek binnen je organisatie?
  • De keerzijde van lef?
  • Hoe toonaangevende denkers over leiderschap dit thema doorvertalen naar de onderwijspraktijk.

Samen verkennen we de thema's en genieten we van een culinaire proeverij van gerechten en drankjes. Er is genoeg gelegenheid om in informele sfeer ervaringen en good/bad practices uit te wisselen.

Het definitieve programma wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Doelgroep

Directie, management en onderwijsadviseurs uit het beroepsonderwijs.

Wij hopen je, eventueel samen met een collega, op donderdag 31 mei 2018 om 15:30 uur, te mogen verwelkomen tijdens onze Proeverij op ons kantoor in Utrecht.

Noteer deze datum alvast in je agenda en schrijf je in via onze website

Er zijn aan deze proeverij geen kosten verbonden.

Locatie:
The Human Network
Orteliuslaan 855
3528 BE UTRECHT


Schrijf je nu in voor de Proeverij 'Lef & Leiderschap in het Beroepsonderwijs'