Agile testen

Steeds vaker wordt software niet meer volgens de traditionele watervalmethode ontwikkeld, maar kiest men voor een iteratieve methode van ontwikkelen zoals Agile. Binnen Agile wordt, zoals bij elke iteratieve manier van ontwikkelen, de traditionele watervalmethode in kleine sprints herhaald. Voor elk afgesproken stuk software worden keuzes gemaakt in wat voldoende informatie is om een stuk software af te krijgen, inclusief het testen. Hiervoor is een goede samenwerking, communicatie en voldoende kennis nodig om dit binnen de gestelde tijd gereed te krijgen. Met Agile werken zijn voordelen te behalen, maar zijn er ook traditionele valkuilen.

Al onze specialisten zijn getraind in Agile werken en hebben ruime ervaring met Agile werken. Omdat Agile een methode is, zijn er ook vele manieren van Agile inzetten. De diversiteit die wij zien bij bedrijven en de overheid is enorm. Onze specialisten zijn bedreven in datgene dat testen anders maakt in een agile-omgeving. Daarom zijn de medewerkers van QoppoConsult voor het merendeel gecertificeerd ScrumMaster

Agile testen blijft hot!!

In korte iteraties blijven ontwikkelen, snel kunnen opleveren en flexibel zijn naar de eindgebruiker, allemaal redenen waarom Agile zo gewild is. De testers van QoppoConsult kennen in de snelle veranderende omgeving de valkuilen in het testproces, zoals verslaglegging, documentatie enzovoorts. Daarnaast hebben de testers als geen ander last van de tijdsdruk. Daarom zijn de Qoppanen bewapend met de juiste tools in een testomgeving.