icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 16/10/2023

"Ik krijg de kans om te ontdekken, met workshops en interim opdrachten”

L&D Talents

Onderwijskundige Veerle Hout is in september 2023 begonnen met het L&D Boost Program. “Ik vond het na mijn opleiding best lastig om vanuit vacatures te besluiten welke sector ik leuk vind of welke bedrijven me aanspreken. Bij L&D Talents krijg ik de kans om dat te ontdekken, met workshops en interim opdrachten. Heel fijn!”

Na de middelbare school koos Veerle voor de Internationale Pabo. “Ik zag onderwijs als een goede basis, maar ik merkte al snel dat voor de klas staan niet helemaal mijn rol zou worden. Ik vond het wel belangrijk om praktische ervaring op te doen, dus ik heb dat de afgelopen vijf jaar gedaan als invaller in het basisonderwijs. Ik heb veel scholen gezien in en rondom Utrecht.”

Master Onderwijswetenschappen

Naast het lesgeven deed ze twee jaar lang parttime de premaster Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. “En vorig jaar heb ik mijn master Onderwijswetenschappen voltijds gedaan. Dat was een pittig jaar, maar het is me gelukt.”

Expertise ontdekken

Veerle koos onder meer voor L&D Talents omdat ze professioneel bezig wil blijven met onderwijs. “Ik wilde niet meer voor de klas staan, maar het was voor mij ook niet meteen duidelijk wat ik dan wel wil doen. Ik heb bijvoorbeeld gekeken naar research. Nu weet ik zeker dat ik iets wil doen aan de ontwikkelkant. Mijn expertise en specialisatie ben ik op dit moment nog aan het ontdekken.”

Het L&D Boost Program duurt een jaar. Met veel tijd om te leren in de praktijk, want er worden veel externe trainingen aangeboden. "Op die manier krijg je echt de gelegenheid om het wereldje beter te leren kennen en je skills te ontwikkelen", aldus Veerle. “Behalve de workshops, krijg je opdrachten waar al een expert van L&D Talents aan het werk is. Die kan jou begeleiden in het praktische stuk. Aan het einde van het programma moet je je skills als consultant laten zien. Dat is een mooie afsluiter.”

RET Rotterdam

Zover is het echter nog niet. De workshops starten binnenkort, en ze is net begonnen bij vervoerbedrijf RET in Rotterdam. “Ik help hier een ervaren expert bij het ontwikkelen van een leerroute voor leiderschap.”

Het is fijn dat ik meteen met een opdracht mag starten, en ik vind het heel belangrijk dat ik daarin wat begeleiding krijg. Ik merk namelijk dat ik tijdens de masteropleiding veel theoretische kennis heb opgedaan, maar het praktische gedeelte ontbreekt nog. Ik kijk er ook heel erg naar uit om die workshops te gaan doen.”

Samen overleggen

Veerle is samen met twee andere young professionals begonnen met het L&D Boost Program. “En dat creëert meteen een band. Je kunt samen overleggen over je eerste opdracht en zaken waar je tegenaan loopt, dat is echt geweldig.”

Lijkt het L&D Boost Program jou ook interessant? Bekijk dan ook onze vacature.

 

Overzicht nieuws
L&D Expert
Veerle Hout /
L&D Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!