icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij The Human Network
Blog 02/11/2018

Hebben we het drukker dan vroeger?

drukker

Ik doe tegenwoordig een nieuw gezelschapsspel. Ik vraag mensen van 55+ met werkende kinderen of zij denken dat hun kinderen het drukker hebben dan zij het hadden toen ze net gingen werken. Nou, dat is voer voor discussie! Als je 30 jaar geleden medisch specialist in opleiding was, dan werkte je 80 uur per week, tegenwoordig 50 uur. Als je vroeger advocaat in opleiding was… En tegenwoordig zijn er veel organisaties waar je 4 dagen van 9 uur werkt en dat noemen ze full time!

Maar toch hebben jonge experts veel last van stress en we kunnen moeilijk volhouden dat de jonge mensen van nu allemaal aanstellers of watjes zijn. Wat is er dan aan de hand? Ik weet het ook niet precies, maar ik heb zo mijn vermoedens.

Ten eerste zijn jonge mensen ambitieus op heel veel terreinen: werk, sociaal leven, sport, reizen, etc. En die ambitie wordt getoond op social media dus je moet meedoen, of je wilt of niet.

Ten tweede zijn de taken binnen relaties eerlijker verdeeld. Dus als je een drukke baan hebt, dan kun je de rest van het leven (huishouden, sociaal leven, etc.) niet overlaten aan je partner. Je moet ook je bijdrage leveren.

Ten derde is het een beetje mode. Iedere tijd heeft zo zijn ‘modeziektes’. Vroeger hadden we om onverklaarbare redenen allemaal RSI.

Wat moeten we er nou aan doen? Ik denk persoonlijk dat het een kwestie van willen en kiezen is. Als je echt minder stress wilt en daarvoor keuzes durft te maken dan moet het bij veel mensen lukken. Alleen, het valt nog niet mee om in je eentje dat soort keuzes te maken. De groepsdruk is behoorlijk groot. Je hebt als generatiegenoten daarbij de steun van elkaar nodig.

En wat denk jij?

Overzicht blogs

Wil je meer weten over The Human Network óf een van haar bedrijven? Neem contact op!